• Swedish company
  • Years of experience
  • Secure payments
  • CUSTOMER SERVICE: +46(0)8 510 25 510 (mon-fri 8am-5pm)

Acousticom 2

€155Excluding VAT
Not available
Product reminder

Enter your e-mail address below and we will notify you when the product is available! Your e-mail address will be stored up to 180 days.

Product Description:


Instrument för mätning av högfrekventa elektromagnetiska fält. Denna typ av elektromagnetiskt fält uppstår till exempel kring mobila master, radio- och tv-master, datorer, mobiltelefoner, trådlös utrustning såsom surfplattor, babymonitor, trådlösa telefoner (DECT) och basstationer för trådlöst internet, mikrovågsugnar etc.

5G Ready, Acousticom 2 presenterar RF-mätningar som en ljudsignal, styrkan med lysdioder och ett larm vid höga nivåer av RF. Den startar alltid i tyst läge. Med enkla kontroller, lättlästa resultat, men ändå använder samma avancerade mikrovågsdetektor som våra större instrument, är detta instrument perfekt för dem som har en begränsad budget. Den är mindre och lättare och levereras i sin egen bärväska och med svensk beskrivning.

AC2-lysdioder
Acousticom 2 startar först i tyst läge. Ljudet kan slås på och av genom att trycka på knappen. Acousticom 2 har också ett "larm" ljud som avger en pulserande varning vid högre exponeringsnivåer. Om larmet inte krävs är det lätt att inaktivera det varje gång du sätter på Acousticom 2. De demodulerade ljuden låter dig bestämma, med en liten mängd övning, vilken typ av enheter som skapar de pulserande mikrovågsnivåerna som finns. Dessa funktioner gör instrumentet mycket användbart och praktiskt - även för personer med allvarlig elektrosensitivitet.

Ljudexempel finns för att hjälpa dig identifiera vilken typ av signal din Acousticom 2 mäter. Ljuden från olika sändare kan variera men ger ändå en bra identifiering.

Acousticom 2 reagerar på mycket korta pulser. Toppavläsningar har den högsta samplingen - även om samplings- och bearbetningshastigheten innebär att det finns några luckor, kommer den inte alltid att reagera om det bara finns en ENKEL kort puls (med mindre än cirka 5 mikrosekunders varaktighet). Den reagerar dock korrekt till mycket kortare pulser som regelbundet överförs (t.ex. från WiFi).

Observera: Den interna antennen är i den övre halvan av mätaren och på baksidan. Signaler mäts bäst när källan ligger bakom instrumentet, men också ganska bra med källan till en eller annan sida. Vrid Acousticom 2 för högsta avläsning.

Tekniska specifikationer
En rad färgade lysdioder som visar höga exponeringsnivåer i V/m
Mätområde: 200 - 8 000 MHz ± 6 dB (typisk noggrannhet)
Känslighet (toppvisning): 0,01 - 6,00 volt per meter (V/m)
0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,1 / 0,3 / 1,0 / 3,0 / 6,0 V/m
Motsvarar 0,5 till 100 000 topp µW/m², ljudet startar innan 0,1µW/m².
Vissa mellanpunkter när båda lysdioderna lyser båda definieras också: 0,2 / 0,6 / 2,0 / 4,5 V/m
Högtalaren kan vara på eller av. Strålningens modulationsljud hörs innan första lysdioden tänds.
En larmsignal vid högre exponeringsnivåer, kan stängas av.
Strömkälla: 1x PP3 / MN1604 9 volt Alkalisk eller uppladdningsbart
Batteriets livslängd: Upp till 10 timmar kontinuerligt med normalt alkaliskt batteri
»Indikatorlampa med låg batteriladdning (det gröna" på "-ljuset blir rött)
Storlek (mm): 110 x 63 x 21 (LxBxD); Vikt: 140g inkl. batteri

Acousticom 2 designades med hjälp av erfarenheterna från många års praktiska RF- och mikrovågsmätningar. Den avancerade RF-detektorn är densamma som den som används i Acoustimeter. LED-lampor visar toppnivåerna för mikrovågselektromagnetiska fält från 200 MHz upp till över 8000 MHz (8 GHz), som täcker de frekvenser som används av de flesta moderna kommunikationssystem som uppstår i vår vardag. Detta inkluderar TETRA, alla mobiltelefonsystem inklusive 4G / LTE, 5G, Smart Meters och alla WiFi- och WiMax-frekvenser. Lysdioderna uppdateras snabbt och låter dig snabbt mäta nivåerna i ett område och hitta alla hotspots. Dess avläsning är känslig för 0,01 V/m. När två lysdioder båda lyser bredvid varandra är exponeringsnivån halvvägs mellan de två. Detta är endast för nivåer över 0,1 V/m, t.ex. när både 0,10 och 0,30 V/m tänds är nivån ungefär 0,20 V/m (halvvägs mellan).Produced by: Wikinggruppen

The product has been added to your cart